Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Veksø Sjælland - fredag den 2. juli

Profilbillede

Veksø Sjælland er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Indbrud på gymnasium, Stenløse

Mellem onsdag klokken 23.00 og torsdag klokken 07.00 var der indbrud på Egedal Gymnasium. En ukendt gerningsperson skaffede sig adgang til stedet ved at opbryde en dør. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

 

Hærværk, Veksø Sjælland

Mellem onsdag klokken 18.00 og torsdag klokken 07.30 blev en bil, som holdt parkeret på Skovvangsvej, udsat for hærværk, idet bilens bagrude var blevet knust med en sten. 

 

Kørsel uden førerret, Helsinge

En 63-årig mandlig bilist fra Helsinge blev klokken 07.55 standset af en patrulje på Helsingevej. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet hans førerret var inddraget. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Mand sigtet for overtrædelse af loven om forbrugsaftaler, Værløse

En 47-årig kvinde anmeldte klokken 09.55, at en mand netop havde henvendt sig på hendes bopæl på Ravnehusvej og havde tilbudt at rense fliserne på stedet. Kvinden havde afvist tilbuddet, og manden var kørt derfra i bil. En patrulje kørte til området for at lede efter manden, som kvinden havde givet en udførlig beskrivelse af. På Skovbovænget traf patruljen kort efter en 31-årig udenlandsk mand svarende til beskrivelsen, og han blev derfor af patruljen anholdt og sigtet for overtrædelse af loven om forbrugsaftaler. 

Bliver mand som borger kontaktet af omrejsende håndværkere, anbefaler Nordsjællands Politi, at man takker nej til det uopfordrede tilbud. I stedet bør man:
• Holde sig fra at bruge deres ydelser. Hvis nogen uopfordret banker på ens dør og forsøger at sælge noget, skal man:
• Afvise dem
• Hvis muligt notere et signalement af personerne og den bil, de er ankommet i
• Ringe 1-1-4 og anmelde det.

Laver man alligevel en aftale med håndværkerne, og arbejdet ikke lever op til det aftalte, så er der ikke længere tale om en opgave for politiet, selv om håndværkerne har henvendt sig ulovligt. Der er derimod tale om et såkaldt civilt søgsmål, hvor køber selv skal trække dem i retten. Dét plejer dog at være svært, fordi håndværkerne ofte efterfølgende ikke er til at opstøve - sig derfor blot nej tak til deres tilbud helt fra begyndelsen.

 

Målrettet færdselsindsats, Kgs. Lyngby

I forbindelse med en målrettet færdselsindsats mod spiritus- og narkokørsel var Nordsjællands Politi torsdag formiddag til stede ved Kulsviervej. Her blev 24 bilister standset, og glædeligvis var der ikke anledning til at sigte nogen for kørsel i påvirket tilstand. To bilister måtte dog køre fra stedet med sigtelser for at køre bil uden sele.

 

Færdselsuheld, Gilleleje

En 58-årig mandlig bilist fra Ølsted kørte klokken 11.19 i sydgående retning ad Sognevej, og da han ikke overholdt sin vigepligt, da han svingede ud på Smidstrup Strandvej, påkørte han en 46-årig mandlig cyklist, som kom kørende i sydvestlig retning ad Smidstrup Strandvej. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tilse cyklisten.

Den 58-årige bilist blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

 

Foregivelse af offentlig myndighed, Fredensborg

En 37-årig kvinde fra Fredensborg blev klokken 11.20 ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Han fortalte, at der havde været mange indbrud i nabolaget og spurgte derefter ind til personlige oplysninger, inden han afsluttede opkaldet.
Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at der den seneste tid har været flere tilfælde af forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af borgere, hvor gerningspersonerne har udgivet sig for at være ansat i politiet eller i andre offentlige myndigheder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, opfordrer Nordsjællands Politi til, at man beder om personens navn og derefter ringer til det specifikke ansættelsessted. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

 

Narkokørsel, Frederikssund

På Servicegaden ud for Mågevej standsede en patrulje klokken 13.13 en 27-årig mandlig bilist fra Frederikssund. Et narkometer viste her, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Han blev derudover også sigtet for at køre bil, på trods af at han ikke havde generhvervet sin førerret. En 21-årig mand fra Frederikssund, som blev truffet i samme forbindelse, blev af patruljen sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer, idet han ved visitation blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash.Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring den 27-årige bilists eventuelle narkopåvirkning.

 

Spirituskørsel, Hillerød

En patrulje standsede klokken 13.20 en 63-årig mandlig bilist fra Ålsgårde på Nordre Jernbanevej. Han blev her anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte.Den 63-årige blev efterfølgende kørt til hospitalet med henblik på udtagning af en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle spirituspåvirkning.

 

Færdselsuheld, Værløse

En 23-årig kvindelig bilist fra Allerød kørte klokken 15.05 i østlig retning på Ring 4 i østlig retning, da hun ca. 200 meter øst for krydset ved Åvej og Ny Hjortespringsvej blev distraheret af et lille dyr i bilen.  Uden at bemærke det kørte hun i den forbindelse over i modsatte kørebane, hvor hun påkørte en 27-årig mandlig bilist fra Taastrup, som uden held havde forsøgt at undvige den 23-åriges bil. 

Da bilerne holdt til gene for de øvrige trafikanter på stedet, var trafikken i en periode påvirket, mens der blev ryddet op efter uheldet.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade. 

 

Tricktyveri, Virum

Klokken 16.33 anmeldte en 69-årig kvinde fra Virum, at hun en times tid forinden havde stået i sin opgang på Grønnevej, da en fremmed mand var kommet ind i opgangen med en stak gratisaviser over armen. Han havde gået meget tæt på kvinden og spurgt, om hun ville købe en avis, hvilket hun havde afvist, hvorefter han havde forladt opgangen. Efterfølgende opdagede kvinden, at hun manglede sin pung med indhold, og hun mistænkte, at han havde stjålet den.

”Avissælgeren” beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 15-18 år gammel, 170-175 cm høj, spinkel af bygning, brun i huden. Med mellemlangt mørkebrunt/sort hår. Havde en blandet øjenfarve, grøn/blå/brun. Talte dansk.

 

Færdselsuheld, Gentofte

Klokken 17.34 skete der et færdselsuheld på Jægersborgvej-tilkørslen til Helsingørmotorvejens retning mod København. To biler holdt tilbage for deres ubetingede vigepligt, som der er ved denne tilkørsel, da den bagerste af de to biler blev påkørt bagfra af en tredje personbil ført af en 20-årig mandlig bilist fra København. Dette fik skubbet den påkørte personbil op i den forreste bil.

Der skete ingen personskade ved færdselsuheldet, og de materielle skader var umiddelbart heller ikke alvorlige.

 

Tyveri fra personbil, Hørsholm

Klokken 17.48 blev det anmeldt, at der imellem klokken 12.00 og klokken 17.00 havde været ubudne gæster i en bil, der havde holdt parkeret på Folehavevej. Højre forreste siderude var slået itu, og fra bilen var der blevet stjålet en taske.

 

Tyveri fra personbil, Allerød

Klokken 17.54 blev det anmeldt, at der imellem onsdag klokken 17.00 og torsdag klokken 08.30 var blevet smadret en forrude på en bil, der havde holdt parkeret på Sneppevang, hvorefter bilen var blevet tømt for diverse indhold.

 

Tyveri fra personbil, Rungsted Kyst

Klokken 17.54 blev det anmeldt, at der imellem klokken 15.00 og klokken 17.50 var blevet stjålet en taske fra en bil, der havde holdt parkeret på Rungsted Strandvej. Højre forreste siderude var slået itu, og fra bilen var der blevet stjålet en taske.

En lignende anmeldelse fra samme sted tikkede ind klokken 18.14, her var det blot venstre forreste siderude, der var blevet benyttet som adgangsvej.

 

Færdselsuheld, Snekkersten

Klokken 19.51 skete der et færdselsuheld på Strandvejen, idet en personbil havde påkørt et hegn ind til en bolig, en del skraldespande samt et elskab, således at dele af området var uden strøm i en periode.

Der skete betydelig materiel skade, mens bilens fører, en 18-årig mand fra Espergærde, umiddelbart ikke kom alvorligt til skade.

Det kan ikke udelukkes, at den 18-årige skal sigtes for sin kørsel.

 

Brand var lyskegle, Frederiksværk

Klokken 01.19 indløb der anmeldelse om, at et vidne kunne se røg og flammer på cirka 200 meters afstand af Havnevej.

Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, men der kunne ikke udfindes nogen brand. Til gengæld var der en projektør, der lyste med et orange skær, og i regnen har dette muligvis kunne minde om røg eller flammer. Der var således ingen sag for hverken politi eller brandvæsen.

 

Færdselsuheld, Hørsholm

Klokken 02.49 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Gøngehusvej, idet en personbil havde påkørt noget beplantning foran en bolig, efter føreren havde mistet herredømmet over bilen.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 20-årig mandlig bilist fra Virum blev truffet. Han blæste alkometeret op over det tilladte, ligesom han blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, hvorfor han blev sigtet for både narko- og spritkørsel, hvorefter han blev taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

 

Mistænkeligt forhold, Charlottenlund

Klokken 03.51 blev det anmeldt, at to unge mænd opførte sig mistænkeligt på Ordrupvej, og at de formentlig kortvarigt havde været inde i en bolig, der ikke var deres. Derudover skulle de have gået og taget i parkerede bilers dørhåndtag, men alle på stedet var dog låste.

Politiet blev sendt til stedet, hvor to 20-årige mænd fra Hellerup blev truffet og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

Forsøg på indbrud, Virum

Klokken 05.21 anmeldte en kvinde, at hun netop havde overrasket to personer i hendes carport på Bredesvinget, som løb fra stedet, og hun mistænkte, at det var mulige indbrudstyve.

Politiet blev sendt til området, hvor to personer, en henholdsvis 19-årig mand fra Gentofte og en 17-årig mand fra Charlottenlund blev udfundet. På deres personer blev der blandt andet fundet lommelygter og andet værktøj, som indbrudstyve ynder at benytte, og de blev derfor sigtet for forsøg på indbrud og taget med på politistationen til afhøringer.

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi